MDPHOTO Hasta Fotoğraf Takip Uygulaması Rehberi

1 ) Başlarken

MDPhoto’ya hoşgeldiniz. Uygulamayı ilk olarak açtığınızda kayıt olarak (REGİSTER) veya kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş (LOGİN) yaparak uygulamayı kullanabilir ve Dropbox yedeklemesi yapabilirsiniz

2 ) Kayıt Ekranı

Ekranda Cinsiyet ve Doğum tarihi dışındaki bilgilerin doldurulması gerekmektedir. Bu bilgiler sadece yazılımın ücretsiz kalmasını sağlayacak tanıtımların doğru üyelere yönlendirilmesi için toplanır ve kesinlikle 3. bir kişi veya şirketle paylaşılmaz.

Email adresinizi doğru belirtmezseniz şifrenizi unutmanız durumunda size ulaştırmamız mümkün olamayacaktır. Lütfen doğru olduğundan emin olun.

  • Subscribe to events reminder : Uzmanlığınız ile ilgili etkinlik ve kongre bilgileri haftada 1’i aşmamak şartıyla email adresinize bir bülten olarak gönderilir.
  • I accept privacy policy : Gizlilik ve program kullanım sözleşmesini kabul ediyorum. Kayıt için sözleşmeyi kabul etmeniz gereklidir.Sözleşmenin Türkçe versiyonu için lütfen tıklayın.

Formun altındaki ( SEND ) e dokunduğunuzda kaydınız yapılacak ve başarılı kayıt mesajı gelecek eğer ( You left fields blank ) mesajı alırsanız bazı bölümleri boş bırakmışsınız demektir veya her alan tamamsa specialtyde seçili dermatology yerine başka bir uzmanlık seçip geçici olarak tekrar dermatologyi seçin problem düzelecektir. Email adresiniz sistemde zaten kayıtlı ise sistem hata verir lütfen başka bir email adresi seçin.

Başarılı kayıt sonrası yukarıdaki MDPhoto linkine tıkladığınızda üye girişinizin yapıldığını göreceksiniz ve ( İkon resmi ) hasta simgesi aktif olacak. Hasta simgesine dokunarak programı kullanmaya başlayalım.

3 ) Hastalar Ekranı

Bu ekranda eğer varsa kayıtlı hastalarınız gözükür eğer ilk defa ekrana giriyorsanız yeni bir hasta tanımlaması yapmalısınız. Aşağıda ( ikon – hasta ekleme ) ikonuna basarak yeni hasta bilgilerini tanımlayabileceğiniz forma ulaşabilirsiniz.
( Hasta Bilgileri Ekranı )

Bu ekranda isim tel ve not bölümlerini yazdıktan sonra hasta – check linkine dokunarak bilgilerin kaydını sağlarsınız. Bu şekilde ilk bilgilerini tanımladığınız hastanın fotoğraf butonu bu şekilde aktif olmuş olur ve hastanın fotoğrafını çekebilirsiniz. Eğer bilgilerini tekrar düzenlemek isterseniz hasta – kalem linkine tıklayarak bilgileri tekrar düzenleyebilir ve kayıt edebilirsiniz. Hastayı silmek isterseniz hasta – silme linkine tıklayabilirsiniz.

4 ) Hasta Bilgi Detay Ekranı

Hastayı seçtiğiniz zaman hasta hakkındaki bilgiler ekranda gözükür. Alttaki seçeneklerle fotoğraf çekim ekranına gidebilir. Hastanın bilgilerinde düzenleme yapabilirsiniz.

5 ) Fotoğraf Çekim Ekranı

Fotoğraf çekim ekranında (TORCH) seçeneği ile eğer telefonunuzda mevcutsa flaş ledini açıp kapatabilirsiniz. MDPhoto’ya has bu özellik ile ledli aydınlatma yaparak fotoğraf çekimi mümkündür. Işığın sınırlı olduğu mukozal lezyonlar ve dişçilikte ağız içersinin rahat bir şekilde fotoğraf çekimi mümkün olur. Ayrıca (FLASH) seçeneği ile standart olarak otomatik modda olan flaşı açıp kapatabilirsiniz. (PHOTOS) Android , IOS’da ise geri butonuyla hasta fotoğraflarına dönebilirsiniz.

5 ) Hasta Fotoğrafları Ekranı

Bu ekranda hastanın çekim tarih ve saatine göre sıralanmış fotoğraflarını görmeniz mümkündür. (OVERLAY) özelliği ile hastanın bir fotoğrafını çekip sonrasında da overlay (kare içersinde kare) ikonuna basarsanız hastanın ilk fotoğrafı şablon olarak kullanılır ve şeffaf bir şekilde gösterilerek ideal öncesi ve sonrası fotoğrafları çekilebilir.(PREVİEW) ön izleme seçeneği ise çektiğiniz fotoğrafları tarih ve saat bilgisiyle izlemenizi sağlar. Bu özellikle hastalara uygulamadan önceki ve sonraki hallerini göstermek için pratiktir. Ayrıca fotoğraf silme seçeneği mevcuttur.

5 ) Şeffaf Çekim Ekranı

Şablon olarak seçtiğiniz fotoğraf arka planda gösterilir. Sürgü ile şablon fotoğrafının şeffaflığını ayarlayabilir ve istediğiniz bir şekilde uygun bir öncesi ve sonrası fotoğraf çekimi sağlayabilirsiniz.

Click edit button to change this code.